Kullanıcı alanları ekleme
Kişilere, fırsatlara veya vakalara kolayca ek bilgi ekleyebilirsiniz. Kullanıcı alanlarını nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek için aşağıdaki yönergeleri izleyin.
Kullanıcı alanları ekleme
Yeni bir kullanıcı alanı eklemek için aşağıdaki adımları izleyin.
-
Oturum açma bilgilerinizle portalınıza girin.
-
Başlangıç sayfasında CRM bağlantısına tıklayın.
-
Sol paneldeki Ayarlar seçeneğine tıklayın, ardından Diğer Ayarlar bölümünü seçin ve Kullanıcı Alanları öğesine tıklayın.
-
Yeni alan eklemek istediğiniz bölüme göre kullanılabilir kullanıcı alanı listelerinden birini açın: Kişi ve Şirket, Sadece kişi için, Sadece şirket için, Fırsatlar veya Vakalar.
-
Yeni Alan düğmesine tıklayın.
-
Doldurmanız gereken formun bulunduğu bir pencere açılır. Başlık alanına yeni alanın adını girin ve Tip açılır listesinden bir alan tipi seçin: Metin, Metin alanı, Kutu seçin (yani açılır liste), Onay kutusu, Başlık (altında birden fazla kullanıcı alanının gruplanacağı öğe) veya Tarih (takvim içerir).
- Metin seçtiyseniz, Boyut alanına en fazla karakter sayısını girerek alan boyutunu da ayarlamanız gerekir.
- Metin alanı seçtiyseniz, Satırlar ve Sütunlar alanlarına belirli sayılar girerek alan boyutunu da ayarlamanız gerekir.
- Kutu seçin tipini seçtiyseniz, gerekli seçenekleri ekleyerek seçimleri de ayarlamanız gerekir.
notKullanıcı alanının Başlık bilgisi, alanı kaç kişinin doldurduğundan bağımsız olarak düzenlenebilir. Bunun için Ayarlar seçeneğine tıklayın, ardından Diğer Ayarlar bölümünü seçin ve Kullanıcı Alanları öğesine tıklayın. Düzenlemek istediğiniz kullanıcı alanını seçin, ilgili kullanıcı alanının yanındaki
simgesine tıklayın ve Alanı düzenle seçeneğini belirleyin. Açılan pencerede yeni Başlık bilgisini girin ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklayın.
-
Kaydet düğmesine tıklayın.
Yeni kullanıcı alanı ilgili listeye eklenir.
Ek bilgiler
Eklenen kullanıcı alanı nasıl silinir?
Bir kullanıcı alanını silmek için Kişi ve Şirket, Sadece kişi için, Sadece şirket için, Fırsatlar veya Vakalar bağlantısına tıklayarak ilgili kullanıcı alanı listesini açın. İlgili kullanıcı alanının yanındaki simgesine tıklayın ve Alanı Sil seçeneğini belirleyin.
Bir kullanıcı alanının yalnızca hiçbir kişi, fırsat veya vaka onunla ilişkilendirilmemişse silinebileceğini unutmayın. Bu alanı doldurulmuş bir kişi, fırsat veya vaka oluşturulduktan sonra kullanıcı alanı artık silinemez.