Zajedničko uređivanje: komentari i pregled
Pregled komentara
- Dodirnite ikonu
Saradnja na gornjoj traci sa alatkama.
- Izaberite stavku menija Komentari.
Komentarima i odgovorima možete upravljati na sledeći način:
- dodajte novi komentar tako što ćete izabrati objekat na koji želite da ostavite komentar i izabrati opciju Dodaj komentar iz iskačućeg menija,
- odgovorite na komentare dodirom na ikonu
i izborom opcije Dodaj odgovor, zatim unesite tekst i dodirnite ikonu za potvrdu,
- uredite komentare ili odgovore dodirom na ikonu
i izborom opcije Uredi komentar / Uredi odgovor,
- obrišite komentare ili odgovore dodirom na ikonu
i izborom opcije Obriši komentar / Obriši odgovor,
- rešite diskusiju dodirom na ikonu
sa desne strane komentara. Da biste je ponovo otvorili, dodirnite ikonu
ili koristite opciju Ponovo otvori iz menija komentara.
Korišćenje opcija pregleda
- Dodirnite ikonu
Saradnja na gornjoj traci sa alatkama.
- Izaberite stavku menija Pregled dokumenta.
Panel Pregled dokumenta pruža sledeće opcije:
- Praćenje izmena — dodirnite da otvorite meni za praćenje i izaberite jednu od dostupnih opcija:
- Uključeno za mene — praćenje izmena je uključeno samo za trenutnog korisnika. Opcija ostaje uključena tokom trenutne sesije uređivanja i biće isključena kada ponovo učitate ili ponovo otvorite PDF. Na nju neće uticati to što drugi korisnici uključuju ili isključuju praćenje.
- Isključeno za mene — praćenje izmena je isključeno samo za trenutnog korisnika. Opcija ostaje isključena tokom trenutne sesije uređivanja. Na nju neće uticati to što drugi korisnici uključuju ili isključuju praćenje.
- Uključeno za mene i sve — praćenje izmena je uključeno i ostaće tako kada se PDF ponovo učita ili ponovo otvori. Svi korisnici će imati uključeno praćenje nakon ponovnog učitavanja. Kada drugi korisnik isključi praćenje, ono će se za sve korisnike prebaciti na Isključeno za mene i sve.
- Isključeno za mene i sve — praćenje izmena je isključeno i ostaće tako kada se PDF ponovo učita ili ponovo otvori. Svi korisnici će imati isključeno praćenje nakon ponovnog učitavanja. Kada drugi korisnik uključi praćenje, ono će se za sve korisnike prebaciti na Uključeno za mene i sve.
- Režim prikaza — izaberite kako se izmene prikazuju:
- Oznake — prikazuje sve izmene; PDF se može uređivati.
- Konačno — prikazuje PDF kao da su sve izmene prihvaćene; PDF se ne može uređivati.
- Original — prikazuje PDF kao da su sve izmene odbijene; PDF se ne može uređivati.
- Pregled izmena — krećite se između izmena i prihvatite ili odbijte svaku pojedinačno pomoću strelica za prethodnu i sledeću. Dodirnite Prihvati ili Odbij da primenite svoju odluku na trenutnu izmenu.
- Prihvati sve izmene — prihvatite sve praćene izmene odjednom.
- Odbij sve izmene — odbijte sve praćene izmene odjednom.