Pređi na glavni sadržaj

Zajedničko uređivanje prezentacija u realnom vremenu

Presentation Editor omogućava vam da održavate konstantan timski pristup radnom toku: delite fajlove i foldere, komunicirate direktno u editoru, komentarišete određene delove vaših prezentacija koji zahtevaju dodatne inpute trećih strana, čuvate verzije prezentacija za buduću upotrebu.

U Presentation Editor-u možete sarađivati na prezentacijama u realnom vremenu koristeći dva režima: Brzo ili Striktno.

Režimi se mogu izabrati u Naprednim podešavanjima. Takođe je moguće izabrati potreban režim koristeći ikonu Režim ko-uređivanja Režim ko-uređivanja na kartici Kolaboracija u gornjoj traci alata:

Meni Režim ko-uređivanja

Broj korisnika koji rade na trenutnoj prezentaciji je naveden na desnoj strani zaglavlja editora - Broj korisnika. Ako želite da vidite ko tačno uređuje fajl trenutno, možete kliknuti na ovu ikonu ili otvoriti panel Čet sa kompletnom listom korisnika.

Brzi režim​

Režim Brzo se koristi po defaultu i prikazuje promene koje su napravili drugi korisnici u realnom vremenu. Kada zajednički uređujete prezentaciju u ovom režimu, mogućnost Uradi ponovo za poslednju poništenu operaciju nije dostupna. Ovaj režim će prikazati akcije i imena ko-urednika. Kada više korisnika istovremeno uređuje prezentaciju u ovom režimu, uređeni objekti su označeni isprekidanim linijama različitih boja. Kada pređete mišem preko jednog od uređenih delova, prikazuje se ime korisnika koji ga trenutno uređuje.

Striktni režim​

Režim Striktno se bira da sakrije promene koje su napravili drugi korisnici dok ne kliknete na ikonu Sačuvaj Sačuvaj tokom ko-uređivanja da sačuvate svoje promene i prihvatite promene koje su napravili ko-autori.

Kada više korisnika istovremeno uređuje prezentaciju u režimu Striktno, uređeni objekti (automatski oblici, tekstualni objekti, tabele, slike, grafikoni) su označeni isprekidanim linijama različitih boja. Objekat koji vi uređujete je okružen zelenom isprekidanom linijom. Crvene isprekidane linije označavaju da objekte uređuju drugi korisnici.

Čim jedan od korisnika sačuva svoje promene klikom na ikonu Sačuvaj tokom ko-uređivanja, ostali će videti obaveštenje u statusnoj traci da imaju ažuriranja. Da biste sačuvali promene koje ste napravili, kako bi ih drugi korisnici mogli videti, i dobili ažuriranja sačuvana od strane vaših ko-urednika, kliknite na ikonu Sačuvaj i ažuriraj u gornjem levom uglu gornje trake alata. Ažuriranja će biti istaknuta kako biste proverili šta je tačno promenjeno.

Režim pregleda uživo​

Režim pregleda uživo se koristi za gledanje promena koje su napravili drugi korisnici u realnom vremenu kada je prezentacija otvorena od strane korisnika sa pravima pristupa Samo za pregled.

note

Da bi režim pravilno funkcionisao, uverite se da je polje za potvrdu Prikaži promene od ostalih korisnika aktivno u Naprednim podešavanjima editora.

Anonimni​

Korisnici portala koji nisu registrovani i nemaju profil smatraju se anonimnim, iako i dalje mogu sarađivati na dokumentima. Da bi im se dodelilo ime, anonimni korisnik treba da unese ime koje preferira u odgovarajuće polje koje se pojavljuje u gornjem desnom uglu ekrana kada prvi put otvori dokument. Aktivirajte polje za potvrdu „Ne pitaj me ponovo“ da sačuvate ime.

Anonimna saradnja